Homemade Burgers van de Big Green Egg

Je gaat homemade burgers op de BBQ bakken. Wat een goede keuze! Het is waarschijnlijk het meest favoriete barbecuevlees van heel veel liefhebbers. Maar, hoe maak je die hamburgers deze keer helemaal zelf?

Met ons recept voor burgers op de barbecue maak je ze helemaal zelf. En doe je dat op de Big Green Egg? Dan is de kans groot dat je daarna nooit meer anders wilt.

Homemade Burgers van de Big Green Egg: het recept

Voor het recept haal je natuurlijk de diverse ingrediënten. En is er geen rundergehakt beschikbaar of zoek je naar een alternatief? Je kunt de homemade burgers op de BBQ ook maken met half om half, lamsgehakt of met kalfsgehakt.

Ingrediënten (voor 8 hamburgers)

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl komijn
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper en zout

Bereiden

De bereiding van homemade burgers is niet moeilijk. Bovendien heb je relatief veel vrijheid. Vergeet tussendoor dus niet af en toe even te controleren of het helemaal loopt zoals je van plan was. En varieer de volgende keer bijvoorbeeld met de kruiden, zodat je de smaak verder naar wens kunt aanpassen.

Dit zijn de stappen uit het recept voor eigengemaakte hamburgers op de barbecue:

  1. Hak de knoflook fijn
  2. Controleer het gehaktmengsel
  3. Maak ballen voor de hamburgers
  4. Grill ze in ongeveer 7 minuten gaar

Hak de knoflook fijn

Begin met het fijnhakken van de knoflook. Dat brengt de homemade hamburgers straks lekker op smaak.

Doe het gehakt alvast in een kom, en doe daar vervolgens alle andere ingrediënten bij. Je hoeft niet zuinig te zijn met chilipeper en zout. Dit is een typisch gerecht dat er goed van opknapt. Met voldoende smaak krijg je heerlijke eigengemaakte burgers van de BBQ.

Controleer het gehaktmengsel

Controleer het gehaktmengsel, voordat je doorgaat met de volgende stap. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het niet te droog is. Dus merk je dat het mengsel makkelijk uit elkaar valt, waardoor het lastig samen te pakken is? Voeg een beetje extra ei toe.

Is het mengsel van gehakt voor de eigengemaakte BBQ-burgers juist te nat? Gebruik een beetje extra paneermeel. Probeer hiermee te experimenteren.

Tip: lees je dit recept voor zelfgemaakte hamburgers alvast ter voorbereiding? Koop van de ingrediënten een beetje extra. Dan kun je er tijdens het maken makkelijker mee experimenteren.

Maak ballen voor de hamburgers

Nu is het binnen het recept voor eigen hamburgers op de barbecue tijd om te gaan kneden. Vorm 8 ballen van elk 125 gram.

Druk de gedraaide ballen plat, tot een hamburger van ongeveer 1,5 centimeter dikte. Zorg ervoor dat het middelste gedeelte wat platter is dan de buitenkant.

Leg de hamburgers even in een schaal, met steeds bakpapier ertussen om te voorkomen dat ze aan elkaar klonteren. Laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Gril ze in ongeveer 7 minuten gaar

Zet ondertussen de BBQ aan. Breng bijvoorbeeld jouw Big Green Egg op temperatuur, zodat je ze daarop straks heerlijk gaar kunt grillen.

Grill de homemade hamburgers in ongeveer 7 minuten gaar. Controleer de kerntemperatuur of snijd een hamburger door, om ze op het gewenste moment van de BBQ te halen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons