Zalm Teryaki van de Big Green Egg

Je gaat zalm teriyaki op de BBQ maken: het is een heerlijk gerecht met een Oosterse invloed. Dus wil je het bijzonder maken op de barbecue, bijvoorbeeld op jouw Big Green Egg? Wij leggen je met het recept uit hoe je de zalm lekker marineert, om die daarna te grillen op de barbecue.

Let op: lees je dit recept ter voorbereiding op een gezellige en smaakvolle BBQ? Houd er rekening mee dat je de zalm een nacht lang moet laten marineren. Zo bereid je de barbecue dus al een dag van tevoren voor.

Zalm Teriyaki van de Big Green Egg: het recept

Zalm teriyaki op de barbecue is een bijzonder smaakvol gerecht. Het combineert de unieke smaak van zalm met de specifieke teriyaki-saus. Op de BBQ gril je de zalm in een paar minuten gaar. Bovendien maak je de marinade al een dag eerder. Zo heb je alle tijd om gezellig samen te tafelen, terwijl je bijvoorbeeld de Big Green Egg gebruikt om jouw gerecht klaar te maken.

We zetten in dit recept de ingrediënten voor de zalm teriyaki voor je op een rij. Bovendien leggen we je stap voor stap uit hoe je het kunt bereiden.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets, in moten
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 3 el sake
  • 1 el suiker

Bereiden

Benieuwd hoe je op de barbecue een heerlijke zalm teriyaki kunt bereiden? Zo ga je er stap voor stap mee aan de slag:

  1. Meng de ingrediënten
  2. Doe de moten erbij
  3. Dek af en laat marineren
  4. Grill de zalm in 5 minuten gaar

Meng de ingrediënten

Begin met het mengen van de verschillende ingrediënten. Het gaat om de sojasaus, de minin, de sake en de suiker. Gebruik daarvoor een grote kom, en roer het geheel goed door.

Tip: heb je niet eerder mirin gebruikt? Het is een Japanse zoete rijstwijn.

Zorg dat je het geheel goed doorroert, om de smaken bij elkaar te brengen. Neem daar even de tijd voor. Op die manier kom je tot een fijne marinade voor de teriyaki met zalm.

Doe de moten erbij

Zodra je de andere ingrediënten met elkaar hebt gemengd kun je daar de zalm aan toevoegen. Doe dat voorzichtig, om te voorkomen dat ze uitrekken of zelfs uit elkaar vallen. Schep de saus er daarna voorzichtig overheen.

Zorg dat de saus netjes over de zalm heen ligt, het liefst aan de bovenkant en de zijkanten. Op die manier heeft de teriyaki veel contact met de zalm, zodat de smaken er zo goed mogelijk in kunnen trekken.

Dek af en laat marineren

Dek de kom met daarin de zalm en de teriyaki af. Gebruik plasticfolie. Zorg ervoor dat dit luchtdicht afsluit aan de bovenkant van de kom. Zet het vervolgens een nachtje in de koelkast om het te laten marineren. De smaken trekken in de zalm, zodat je die de dag erop smaakvol kunt grillen op de barbecue.

Gril de zalm in 5 minuten gaar

Verwarm de Big Green Egg of een andere BBQ, waarop je de zalm teriyaki wilt gaan grillen.

Gebruik een medium-hoge temperatuur, zodat je de zalm vlot kunt grillen.

Haal de zalm uit de kom met marinade. Gril de moten op de barbecue. Draai ze af en toe om, tot de zalm mooi gaar is. Dat duurt gemiddeld zo’n 5 minuten.

Tip: wil je de zalm teriyaki wat meer rosé eten? Houd de vis niet te lang op de barbecue.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons