• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Big Green Egg

Sparerib tips

Spareribs

Veel gemaakte fouten

  1. Tussendoor spieken: Op het moment dat je de Egg vaak opent om te kijken hoe het met de ribbetjes gaat, heb je grote kans op uitdroging. Vertrouw erop dat het goed gaat en controleer niet te vaak. Dit is iets wat vaak verkeerd gaat bij mensen, dus voorkom deze fout!
  2. Het vlies niet verwijderen: Het vliesje wordt snel hard tijdens het garen en dient dus verwijderd te worden voor malse ribben.
  3. Te snel de saus op de ribben smeren: De meeste (BBQ)sausjes hebben een zoetstof, suiker, honing of iets anders en dit verbrandt snel. Wacht dus even met het smeren van de saus!
  4. Geen convEGGtor gebruiken: Spareribs moeten met indirecte hitte bereid worden. Hoge temperaturen en directe hitte zorgt voor oneven verhitting en kan de ribben uitdrogen.

3-2-1 methode

Wanneer we het over spareribs op de Egg hebben, dan horen we toch meeste de 3-2-1 methode voorbijkomen. Niet heel gek ook, want deze methode is zeer succesvol en relatief makkelijk. De 3-2-1 staan voor de verhoudingen van  tijdseenheden voor het garen van de ribben. Dit betekent dus niet dat het per se 3 uur om 2 uur om  1 uur  hoeft te zijn, het mogen ook afgeleiden hiervan zijn, dit hangt volledig af van de dikte van de ribben en de temperatuur van de Egg. Hier is een recept die gebruik maakt van de 3-2-1 methode.

Smaak van het vlees complimenteren

Indien je iets anders wil dan de 3-2-1 methode of juist echt de smaak van het vlees zelf wil behouden is deze tip echt een aanrader! Het is heel simpel en dus leuk om een keer mee te experimenteren. Gebruik hiervoor een goed stuk varkensvlees zoals Livar of Iberico. Vervolgens marineer je het vlees niet noch wrijf je hem met een rub. In plaats daarvan bestrijk je het vlees met BBQ saus tijdens het garen. Hierdoor karamelliseert de buiten laag mooi, maar zit daaronder nog dat goede stuk varken. Dit is wel een arbeidsintensief proces, aangezien voor optimale smaak het vlees elk kwartier bestreken dient te worden.

Rub laten plakken

Om ervoor te zorgen dat de rub zo goed mogelijk aan het vlees blijft plakken kan je het beste van tevoren het vlees met mosterd insmeren. Hier blijven de kruiden lekker aan kleven en het laat geen smaak achter. Een simpele (goedkope) gele mosterd is hier heel goed geschikt voor.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons