• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Je bent trots op jouw Big Green Egg van GreenEggTotaal. Om trots te blijven wil je de BBQ dus goed schoonmaken en vervolgens netjes onderhouden. Zo blijft de barbecue mooi en heb je daar iedere zomer (en winter) opnieuw plezier van.

Wij leggen je uit waar je op let bij het schoonmaken en wat er belangrijk is ter bescherming van de barbecue. Met een goede hoes voorkom je namelijk dat invloeden van buitenaf vat krijgen op jouw Green Egg.

Waarom een hoes voor barbecue onderhoud?

De hoes voor het barbecue onderhoud is onmisbaar. Vergelijk het maar met het schoonmaken van de BBQ. Als je dat niet regelmatig doet wordt het na verloop van tijd steeds lastiger om de barbecue weer schoon te krijgen.

Op een vergelijkbare manier wil je voorkomen dat invloeden van buitenaf steeds een beetje effect krijgen op jouw BBQ en de kwaliteit daarvan. Een eerste regenbui of een vochtige periode kan nog niet zoveel kwaad. En een beetje stof of wat meer UV-straling is doorgaans ook geen probleem.

Na verloop van tijd nemen de effecten steeds verder toe. Iedere keer een beetje regen, vocht, stof en UV-straling kunnen samen tot grotere invloed leiden. Je merkt het eerst nauwelijks, maar na een tijdje staat jouw Green Egg er niet meer zo mooi bij als dat deze was. Je vraagt je misschien af hoe dat is gekomen, omdat het zo langzaam is gegaan.

Het is daarom belangrijk om de beste hoes te kiezen, waarmee je jouw BBQ vanaf het begin goed beschermt. Op die manier krijgen stof, vuil, UV-straling en ook vocht en regen geen kans om de materialen aan te tasten.

BBQ schoonmaken en mooi houden

Dus wil je jouw Green Egg zo lang mogelijk mooi houden? Dan is het belangrijk om een hoes te bestellen en goed voor het barbecue onderhoud te zorgen. Dat begint met de BBQ schoonmaken, als je die hebt gebruikt. Eerder deelden we al een aantal praktische tips voor het specifieke onderhoud.

Gebruik de beste BBQ-hoes voor een Green Egg om de barbecue vervolgens netjes op te bergen. Dan weet je zeker dat je er de volgende keer weer net zo trots gebruik van kunt maken.

De beste hoes voor jouw barbecue

Je hebt online de keuze uit een groot aantal Big Green Egg beschermhoezen.

Kijk goed naar het type hoes dat jij nodig hebt voor jouw Green Egg. Let op de afmetingen van de barbecue, en de hoes die daarvoor geschikt is. Houd er daarnaast rekening mee dat de hoes geschikt moet zijn voor bijvoorbeeld een Small of Medium in intEGGrated Nest of in de Modulair. Je zorgt er daarmee voor dat de hoes zowel de barbecue als de rest van de set netjes afdekt. Op die manier krijgen vocht, vuil en (UV)licht geen kans om de verschillende materialen aan te tasten. In plaats daarvan zal je merken dat de barbecue heel mooi en netjes blijft, zodat je keer op keer trots kunt barbecuen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons