De vegetarische trend in Nederland
Zo’n één op de twintig Nederlanders is vegetariër, en het aantal vegetariërs stijgt elk jaar. Daarnaast stijgt aantal flexitariërs ook elk jaar mee. Vleesvrij of minder vlees wordt dus steeds normaler voor veel Nederlanders. Steeds meer restaurants en bezorgservices houden rekening met hun vegetarische klanten door vleesvrije gerechten of gerechten met vleesvervangers aan te bieden. In de supermarkt is dit niet anders, ook hier groeit het aanbod van vleesvervangers.
Een vegetarische BBQ?
Terwijl minder vlees of vleesvrij in supermarkten en restaurants steeds normaler wordt, wordt barbecueën nog altijd sterk geassocieerd met vlees. Zonde, vinden wij, want je kan ook heerlijk vegetarisch BBQ’en. Veel mensen lijken niet te weten dat je ook gewoon lekker kan BBQ’en zónder vlees – dit komt met name omdat mensen al snel naar vlees of vis neigen. In dit artikel lees je onze tips en suggesties om lekker vegetarisch te barbecueën. Heel veel barbecue-plezier en eet smakelijk!
Snacks
Deze snacks zijn lekker om vooraf op tafel te zetten, om jou en je gasten alvast even te verwennen tot de hoofdgerechten op tafel staan. Bekijk hier onze vegetarische recepten:
Hoofdgerechten
Met deze relatief simpel te bereiden gerechten maak je zeker indruk op jouw vegetarische gasten. Jouw niet vegetarische gasten zullen overigens ook aardig verrast zijn met deze lekkere, vleesvrije gerechten. Bekijk hier onze vegetarische recepten:
Andere vegetarische recepten van Green Egg Totaal
Bekijk hier onze andere vegetarische recepten: